Friday, 23 May 2008

Filmanmeldelse: Maniac Cop 3

Ok, vi kjører igang med en anmedlselse til, denne er en av mine favoritter.

En kvinnelig politikonstabel havner i koma etter å ha blitt skutt i forsøket på å stanse en narkoman raner. To skruppeløse reportere filmer det hele og viser en "redigert" versjon på fjernsynet som får henne til å se ut som en morder.
Politinspektøren Mc Kinney prøver å ordne opp i rotet de to reporterne har skapt men han får uventet "hjelp" fra en annen spesiel politimann.
Matt Cordell, bedre kjent som "Maniac Cop". En gang et respektert og dyktig medlem av lovens lange arm, men nå et brannskadet uhyre tvunget til å leve en eksistnes som verken levende eller død. Han bestemmer seg for å løse saken og på sin egen måte og tar effektivt kverken på de som hindrer ham i oppnå sitt mål. Og han får jobben gjort, selv om han ikke gjør det helt etter boka...
Regien er velgjort i likhet med resten i filmen. Dialogen sitter som et skudd, spesielt en samtale mellom Mc Kinney og en voodoo prest som beskriver hans politkollegas groteske tilstand er en stemningsfull scene jeg likte godt. Skuespiller-innsatsene er ganske bra for hva som er en rett-til-video film. Du vil nok kjenne igjen noen kjente fjes her og der, spesielt Robert Davi som Mc Kenney, som også har spilt Bond-skurk og medvirket i flere andre kjente filmer. Robert Z'Dar gjør også en flott, kaldblodig prestasjon som den uhyggelige politimannen. Han har kun en replikk i hele filmen, men måten han sier den på er herlig ekkelt. Den klarer også å blande skrekk og action til en bra kombinasjon, noe som flere andre filmer har prøvd på men ikke klart like bra. Her er det mange flotte scener, en med en jypling som Maniac Cop blir forbanna på og bruker som flyvende skyteskive og særlig en mot slutten som må være filmhistoriens beste biljakt. Hva som er så spesielt med den? Jo, det er nok den eneste jeg vet om hvor helten blir forfulgt av en bil med en brennende mann bak rattet. Cordell brenner som bare pokker men følger etter med bånn gas uten å bry seg om flammene som eter opp ham og bilen. Noe som må ha vært veldig komplisert og ubehagelig for stuntmannen her. Du må nesten se det selv.

2 comments:

Jonas Larsen said...

Noteres på min må-se-film-liste. Skal se "The Bear" fra 1988 i kveld. Egentlig en eventyrfilm, men den ble nominert til Oscar og jeg har hørt at den er en nytelse å se på (regissøren brukte seks år på å få den til å bli perfekt seende ut).

http://www.imdb.com/title/tt0095800/

Alex. G said...

Har hørt om den ja, dyrefilmer kan nok være vanskelige å få til ja.