Sunday, 5 October 2008

Salem's Lot

Har ikke noe bedre å gjøre så jeg får prøve å få til en anmeldelse til. Denne gangen er det vampyrgrøsseren basert på Stephen King's roman som skal til pers.

I en amerikansk småby kalt Salem's lot har merkelige ting begynt å hende. Folk har forsvunnet uten spor. Noen dukker opp døde og andre blir aldri funnet.
Filmen introduserer oss for Ben Mears, en tidligere innbygger som etter å ha nylig blitt enkemann har bestemt seg for å flytte hjem til fødestedet sitt. Han er dog ikke den eneste nye innbyggeren i byen. En eldre herremann kalt Straker har nettopp åpnet antikvitetsbutikk der. Han er en av to som eier forettningen, den andre er en mystisk østeuropesik herre kalt Barlow som ingen har sett enda.
Etter hvert begynner Ben å mistenke at det er vampyrer som er på ferde. Noe av mistanken kommer av merkelige ting som har foregått i et forlatt hus i utkanten av byen(Som forøvrig minner litt om det fra Psycho)Filmen er ressigert av Tobe Hooper, best kjent fra Motorsagsmassakren. Her har han også gjort en utmerket jobb med regien. Den skumle stemmningen er bra utført og han klarer å skape nifse scener uten å måte ty til overdreven blodbruk. Spesielt scenene med den blodsugende gutten som kommer inn gjennom vinduet. Noe av det jeg likte best med denne filmen er hvordan vampyrene blir fremstilt her. De er ikke den karismatiske og forførende typen som i vi oftest ser i mange andre filmer men groteske, demoniske beist. Filmskaperne har nemelig gått tilbake til røttene og lånt inspirasjon fra bla Nosferatu, noe som er veldig tydelig når man ser hovedvampyren.

Dette er en solid klassiker som jeg anbefaler, jeg er ikke så begeistret for dagens skrekkfilmer fordi de mangler en viss ubeskrivelig sjarm og mystikk som denne filmen håndterer veldig bra. Anbefales mest til de som verdsetter de goe, gamle klassikerne. Andre vil muligens finne den noe utdatert og gammeldags.

1 comment:

Anonymous said...

Veldig bra anmeldelse, den gir meg fryktelig lyst til å se denne filmen og det er bare å få gjort det etterhvert.

Er også komplett enig i det du sier om dagens skrekkfilmer.