Monday, 25 August 2008

Filmanmeldelse: Silent Night, Deadly Night 3

Tredje kapitel i filmserien og siste film til å ha noe med originalen å gjøre(Del 4 og 5 har ingenting til felles med de forrige filmene annet enn at de foregikk rundt juletider) handler om Ricky, morderen fra den forrige filmen som nå er i koma etter å nesten ha blitt drept. Psykiateren hans tester ut en ny metode å kommunisere med pasienter i koma på ved hjelp av en annen pasient med telepatiske evner. Men noe går selvsagt galt. Ricky våkner opp, og som resultat av forsøket er han og kvinnen blitt mentalt knyttet til hverandre og kan på en måte lese hverandres tanker.
Ricky drar ut for å få tak i sin nye "venn" mens han kverker diverse idioter som skulle være uheldige å ha på seg noe rødt. Det har seg nemlig slik at fordi han ble kraftig traumatisert etter å ha opplevd noen fæle scener med julenissen som barn og synet av slike ting setter igang drapslysten hans. Nesten som okser i gamle tegnefilmer. En politimann og psykiateren hans følger etter ham i håp om å stanse ham før det er for sent.

Filmen er ressigert noenlunde ålreit, det er enkelte dødpunkter her og selv om skuespillet er bra for det meste så er det noen rollefigurer som er litt irriterende av og til. Ricky som var en tullete psykopat i forrige film er blitt til en mer småtaus og delvis hjernedød robot her. Han har også på seg en slags underlig plasthjelm som man kan se hjernen hans i. Virket litt teit til og begynne med men vente meg til det etter hvert. Det er en del gode ideer her som jeg likte som t.eks konseptet med å ha en blind heltinne, mens noen som er litt småteite og ødelegger litt av stemningen i filmen. Som en scene hvor Ricky haiker ved veien i fullt pasient antrekk og en bilist faktisk viser seg til å være dum nok til å plukke ham opp.

Dette blev en midt på treet film for meg, angrer ikke på at jeg så den men kommer nok ikke til å se den igjen på en god stund. Filmens konsept hadde potensiale til å bli en skummel film men dessverre er ikke ideen overført like bra regimessig.

1 comment:

Anonymous said...

Flere anmeldelser! Flere anmeldelser! Flere anmeldelser! :-)